VII. Letenyey Gasztroverseny


Ránk aztán senki nem mondhatja, hogy nagyzolási mániában szenvedünk, vagy az azonnali dicsekvés vétkébe esnénk. Már majdnem két hete múlt, hogy megrendeztük nagyszabású gasztroversenyünket, és vele párhuzamosan egy olyan szakmai napot is, az új Sport-és Konferencia Központban, amelyen a magyar gasztroképzés nagy öregjei és jelenlegi potentátjai is képviseltették magukat. Emlékezetes Gundel János professzor fűszerelőadása, vagy Csapody Balázs felejthetetlen és lelkes beszámolója arról, hogyan készültek Széll Tamásék nála a Kistücsök Csárdában a Bocuse D’or döntőjére. Ezután Pálinkás György mikrosalátai nyújtottak röpke betekintést, hogy hol is tart a modern csúcsgasztronómia saláta és fűszernövény ügyben. Végül Varga Károly olyan kis falatkakollekciókkal (fingerfood) lepett meg bennünket, amelyek hihetetlen kreativitásról és szellemességről tanúskodtak, valóságos műalkotások, de igen ízletes műalkotások voltak.


Közben az iskolában „ezerrel” zajlott a verseny, szakácsok, cukrászok pincérek mérkőztek. Hat jó nevű szakképző iskolát hívtunk meg, és évente rotáljuk az iskolákat, hogy eljussunk Győrtől Nyíregyházáig, megismerve az ország legjobb szakképzőit. A verseny eredményeire méltán lehetünk büszkék: szakács és cukrász versenyszámokban elsők lettünk, jelentős pontfölénnyel, vitathatatlanul. Pincéreink is dobogósak lettek, harmadik helyezést értek el. Álljanak itt a nevek, akik kimagasló teljesítményükkel nemcsak magukról, hanem iskolánk vendéglátás képzésének színvonaláról állítottak ki kitűnő bizonyítványt - méltán vagyunk rájuk büszkék:

VIIgasztro1


I. helyezett Szakács csapat: Keszeg Réka 11. b, Nagy Hanna 11. b

Felkészítő tanáruk: Kocsonya Kálmán


I. helyezett Cukrász csapat: Székely Vivien 11. b, Cseh Kincső 11. b

Felkészítő tanáruk: Csuta Zsolt


III. helyezett pincér csapatunk: Szöllősi Dominika 10. a, Czipóth Zénó 10. b
Szöllősi Dominikát a zsűri egyéni különdíjra is érdemesítette kimagasló elméleti tudásáért.

Felkészítő tanáruk: Virágh Zoltán

Egy verseny színvonalát nemcsak a résztvevő csapatok teljesítménye, meg a versenykiírás tartalma minősíti, hanem a zsűritagok szakmai tekintélye is. Ezen a téren is lenne dicsekvésre okunk, mert a szakma nagyjait kértük fel, akik örömmel fogadták a felkérésünket, eljöttek hozzánk és a végén a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak rólunk.

Álljanak itt ők is:


Szakács zsűri:
Kostyál Gábor, olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a Zamárdi Wellamarin konyhafőnöke, a hazai Bocuse D’or nyertese
Volenter István, a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott szövetségi kapitánya, a Bocuse D’or Catering Csapat Coach-a


Cukrász zsűri:
Szabó Sándor, Venesz-díjas, olimpiai arany minősítéses cukrászmester
Bereczki Attila, cukrászmester, az Év Cukrásza 2011. verseny ezüstérmese


Felszolgáló zsűri:
Barabás Zoltán, 2017. év gasztronómusa, a Barabás étterem tulajdonos-vezetője
Tóth Gábor, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének alelnöke

 

VIIgasztro2

    Nassolgassunk a képek tengeréből az alábbi linken: https://www.facebook.com/pg/letenyeyiskola/photos/?tab=album&album_id=1255581821261865&__tn__=-UC-R

 

Aktuális

Jelentkezés technikusi képzésekre és érettségi vizsgára felkészítő, esti tagozatos évfolyamra Mezőgazdasági technikus és…
vakacio2019
Figyelem, figyelem!
eu flag co funded pos rgb right
Erasmus+ Iskolánk 2018-1-HU01-KA102-047279 regisztrációs számmal ERASMUS+ KA1 mobilitási pályázatban vett részt 2018 októberében,…
Igazgatói beszámolók 2016/2017-es év beszámolója: beszámoló 2017 2017/2018-as év beszámolója: beszámoló 2018
Az iskola állandó, éves ökoiskolai programjai: • Gólyatábor: Két helyszínen, a Noll-tanyán és Szúnyogpusztán Az erdei iskola és a…