Gasztro verseny a Letenyey-ben
Mióta iskolánk létezik, minden évben megrendezzük gasztro versenyünket szakács, pincér és cukrász kategóriában. Mára ez a rendezvény országos hírűvé nőtte ki magát és a szakma mértékadó köreinek figyelme ide irányul. Egyre nagyobb szükségét mi is, a szakma is és az érintettek tágabb köre is, hogy kell találkozni, szükség van a személyes megmérettetésre, akkor is, hogy ha nagy anyagi terhet és erőfeszítést igényel a szervező és lebonyolító iskolától. Nem beszélve a versenyre készülő diákoktól, felkészítőktől és iskoláiktól. részéről is, nem csak a versenyzők részéről. A verseny értékét növeli, hogy egyre ritkábbak a hasonló minőségű gasztronómiai megmérettetések. Pedig Jó tisztában lenni azzal, hol tart ma a szakképzés, a legmodernebb trendekhez és a gasztronómiai hagyományokhoz képest. Erre nem árt, ha van rálátása a versenyszektor prominens képviselőinek, de a szakképzésben érintett vezetőknek is és nem utolsó sorban maguknak a versenyeztető képző intézményeknek. Az idei verseny lebonyolítása, színvonala, eredményessége és az utólagos visszajelzések megerősítenek abban a hitünkben, hogy jó úton járunk, ezt az irányt folytatni kell, mert nagy szükség van rá.
A zsűrizésre felkért szakemberek-, melyek önmagában is sokat mondanak egy verseny színvonaláról- szakmájuk tekintélyes személyei, jól ismertek, növendékeink példaképei. Elveinkhez méltóan részletes, személyes szakmai értékelést adtak minden egyes csapatnak, ezzel is új hagyományt teremtve az iskolai gasztro versenyek életében. Mint ahogy az sem természetes, hogy a versenyművek nem csak megszemlélhetők, hanem mindenki számára kóstolhatók, fogyaszthatók is és ez mind a felkészítő oktatóknak mind az iskolák képviselőinek nagyon fontos.
Ezúton is megköszönve a zsűri korrekt szakmai munkáját, nevesítsük is őket:
Cukrász zsűri
Mezővári József cukrászmester Pásztó Csibe cukrászda
Vadócz Jenő vezetőcukrász Promenád kávéház Balatongyörök
Pincér zsűri
Börczi Balázs hévízi Natur Med Hotel Carbona Vendéglátás igazgatója
Jánosovits Miklós a Bocuse d’or Hungary tagja, szakoktató
Szakács zsűri
Jahni László a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnöke
Zvekán Kornél a budapesti Flava Kitchen and More executive konyhafőnöke
Molnár Péter gasztronómiai szaktanácsadó
A versenyző intézmények
Helyezettek
Cukrász
I. hely Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikum
II. hely Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
III. hely Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola
Pincér
I. hely Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikum
II. hely Székesfehérvári Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola
III. hely Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Szakács
I. hely Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
II. hely Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikum
III. hely Győri Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
Telefonszám: +36 (30) 883-85-14
E-mail: [email protected]
Webcím: https://letenyeyiskola.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/